It's not surprising any more to get ingredients from all over the world, but when I think about how their history come all the way onto my table now at this moment it is still amazing.
And I really respect all the cook who deals with this vast field with an acute sense of taste and imagination. I especially like Yotam Ottolenghi since I went to his deli/cafe in Angel for the first time. I like the way he uses herbs and spices and his attention to the texture. I'm learning a lot from his book and columns. One day I'd like to attend his cooking school!
今朝はサワドウブレッド(起源はエジプトと言われています。)とパンチェッタ、フランスチーズのコムテとサラダで朝食を作りました。サラダのドレッシングにはお酢と醤油の基本的なものにイタリアチーズのパルメザンを使いました。いろんな国からの食材を使って料理が楽しめる今の時代ってありがたいなーと思います。そして、それぞれの食材、料理の歴史や味、食感を自分の味覚を頼りに使いこなす料理人はホントにすごいなと思います。
私の好きなOttolenghiというカフェがAngelにあります。最初はケーキかこのサワドウブレッドだけを買いに通い、そのうち友達にロンドン1のケーキを食べて欲しい!という時は絶対ここのカフェに連れていきました。(昔はケーキも量り売りで値段ももう少し抑えめだったのですが、、、)それからレシピ本を買って、デリメニューを自分で作るうちに、このYotam Ottolenghiのファンになってしまいました。guardianで連載をしていたのですが、今週は料理人が違うではないですか、、、!?今後がちょっと心配です。でも、この新しいレシピもおいしそうですが、、、。
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