Roasted vegetables: carrot, butternut squash, parsnip and leek with flavour of thyme or za'tar. The runner beans are sauteed with butter then added stock, cream, cummin, onion seeds and s&p.
Roasting is a cooking method I learnt since coming to this country. I'd never used oven to roast before that. My roasting experience is very little and I feel awkward especially with meats, so always only vegetables. But it's one of the things I'd like to feel confident about...
Not long ago I talked about cooking with friends over roast dinner. One of the topics was the difference between roasting, grilling and baking (as two of us were Japanese and we didn't have clear definition of these words as well.), and I suddenly wondered when we Japanese started using oven. The oven culture started with making bread and we didn't have the culture before opening of our country. We had grilling technique but didn't use oven nor similar thing I think. I hope somebody can tell me.
ケーキ週間の後なので、ちょっとダイエット食にしています。
昨日の夕食はローストベジタブルです。ニンジンとパースニップ、スクォッシュ(カボチャみたいなものです)とリークをオリーブオイルとビネガーちょっととタイムやザターなどのスパイスをふりまいて、4,50分ほど、オーブンでローストするだけです。
こちらではローストはかなり普通にするようですが、お腹をすかせて帰ってくることの多い私にはかなりの忍耐力が試される料理法です。お肉系は火の通りがよくわからなくて怖いので、いつも野菜ばかりですが、いつか何てことなく作れたらな、、、と思います。
ところで、この間、友達と話していてオーブンが日本に伝わったのはいつなんだろう、、、と疑問に思いました。カステラが伝わった時も最初はオーブンではなく、蒸しに近いものだったと聞いています。いつ、どこから日本にやってきたのか、知っている人がいたら教えてください。
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