2010-12-12

parsnip

I made parsnip soup. Onion, parsnip, carrot, stock, fennel seeds, single cream and leftover from 6th Dec dish with Jerusalem artichoke.
Parsnip is one of the vegetables I didn't know before coming to London. I fell in love with it when my second landlady cooked soup for me. I like it more when it's roasted. I started thinking about what to cook for Christmas.

今日はパースニップスープを作りました。
私の定番の作り方はあるのですが、今回はエルサレムアーティチョークの煮たものがまだ残っていて、どうにか味を隠す方向で考えたのが、このスープです。パースニップは見た目は白いニンジンといったところですが、独特のすーっとするような味(例えが今は思いつきません)と苦みがあって、甘みもあります。煮ると、このすーっと感が前に出て、ローストすると甘みが前に出てくるおもしろい野菜です。スーパーには一年中ありますが、冬に食べたくなる野菜です。

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