Camellia dessert plate in white
I made beetroot quiche. What a beautiful colour! I got a bunch from farmer's market yesterday. So I used the whole thing.
Layers of the quiche from the bottom:
1 medium red onion, sliced and stir fried until it gets caramelised.
3 large beetroots peeled and thinly sliced.
The leaves of 6 beetroots, washed, chopped in 4-5 cm and stir fried with olive oil and a bit of lemon juice.
grated cheese (I used mature chedder and mozzarella this time)
3 mushrooms sliced.
3 eggs and 200-250ml of creme freche with finely grated nutmeg, mixed well.
sprinkle of smoked paprika on the top (if you like it).
I still have 3 beetroots left... Great!
今日はビートルートのキッシュです。キッシュは今や私の作りだめ定番料理ですが、今回は新しい食材で試してみました。ちょっと毒々しくも見える鮮やかなビートルートの赤ですが、味はとても優しく甘く、クセになってしまいそうです。
スーパーでは茹でたものが真空パックになって売られていて、サラダによく使うのですが、今回はファーマーズマーケットからフレッシュなものを葉ごと手に入れました。苦みのある葉っぱは炒めてレモン汁を一振りし、玉ねぎは炒めて甘くしたものをビートルートのスライスと合わせしました。
これはリピート間違いなしです。けれども、何かを足せばもっとおいしくなるはず、、、。そのうち、改良します。明日はショーのセッティングです。
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