2010-06-08

tomates farcies

Today we made Tomates farcies: stuffed tomatoes. She used tomatoes I've never seen in my country nor London: tomates coeur de boeuf (means 'the heart of beef'). They usually use it because it is bigger and has thick skin, but you can still make it with normal tomatoes.
We had it on a plate with quinoa, and when we cut it the quinoa soaked the lovely juice and it was also scrumptious.
So far she's been showing me French cuisines and I'm very happy to know they also have light and simple dishes. (I'm very happy that I haven't gained much weight yet!)

今日はトマテファシエ(トマトの肉詰め)を作りました。「牛の心臓」と呼ばれるロンドンでは見ないトマトを使いました。普通のトマトより大きいのと皮が厚いという理由で一般的にはこのトマト使うそうですが、普通のトマトでも作れるお料理です。
添えて盛ったキヌアが、焼き上がったトマトとお肉の汁を吸ってまた一段とおいしかったです。こちらでは同じ理由からごはんを一緒に盛ったりするそうです。
フランス料理といえば手が込んでいてこてこてのイメージだったのですが、簡単に作れるさっぱり料理もいっぱいあるみたいで、教えてもらうのが楽しいです。

3 comments:

  1. パリで、美味しい食事!羨ますぃ~。
    Have a lovely Holiday!!

    ReplyDelete
  2. へへへ。たまにはね:D
    thanks!!

    ReplyDelete
  3. そういえば、加代子は元気?とGaelleが聞いてくれたので、馬食べてますと伝えておきました。
    Notting Hillのタイレストランで、詩をプレゼントされた時の話になり、Gaelleはちょっとロンドンが恋しくなったみたいでした。

    ReplyDelete