Yesterday I made Happo-sai. It is one of Chinese dish that is adjusted to our taste. You stir-fry a variation of vegetables, then boil it in a soup for a while and give it body by adding something like corn starch. This time I put carrot, mushroom, Chinese lettuce, bamboo, onion, broccoli and chicken, but there are a lot more vegetables you can add. It's healthy if you don't use oil much... :D(Sprinkling herbs over the dish is my liking, I've never seen anybody does it.)
昨日は八宝菜もどきをつくりました。この週末、野菜を食べていなかったので、ここで大量補充です。('薬味好き'な私なので、見た目がおかしいですが、、、。)
ロンドンに来た頃は中華街によく行きました。Sohoの南にあります。中華の味はやはり親しみのあるものなんだと思います。日本では中華料理を外で食べることはあまりなかったのですが、こちらで帰化アメリカ人(もと香港人)のMayとよく食べに行き、メニューの見方を教えてもらったものでした。英語もろくに喋れなかったその頃は、やはり漢字の方が雰囲気が掴みやすかったものです。
No comments:
Post a Comment