'Camellia' pasta plate in white. It will be shown and available at Origin.
When I was reflecting on my diet with too many okara biscuits in this week, I found a variety of salads on offer at tesco. I decided to take something greener. Watercress, wild rocket, feta cheese and pomegranate with red wine dressing.
Eating salad is relatively new thing in Japan. I was astonished to know that we wouldn't eat fresh vegetable at home until 1970s. That is when I was born! I remember myself eating salad when I was very small but I now know it was quite unusual thing for my parents and grand parents. (Actually I don't remember my mother's parents making salad.)
It'll be nice to know what my mother used to think when she first made salad!
雪花菜クッキーとはいえ、食べ過ぎはやはりだめだなーと思い、今日の夜ご飯はサラダにしました。クレソンとロケット、フェタチーズとザクロを合わせました。
サラダの歴史をチェックしてみると、日本では70年代になってようやく家庭に普及したのだということを知り、びっくりしました。最近のこととは思っていたけれども、私が小さい頃にはまだ珍しいことだったということになります。
生野菜を食べるということを祖父母はどう思っていたのか、、、。母はどう思いながら作っていたのか、今度帰ったら聞いてみたいです。
ちなみに、こちらには貝割れ大根、水菜などがありません。特に貝割れは、この味に替わるものがないので、すごく恋しくなります。どこかで大根、育てられないかしら、、、。
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