2011-09-04

tarte tatin 2011


It was lovely on Friday in London. I finished work a bit early and joined my neighbours’ drink in a park. It is so lovely to have parks in the city. I like the way people here enjoys as much of sunshine as they can as if it is the last day of summery sunshine. Yes definitely winter is on its way!!

The discovery apple had been in nearly a month ago in farmer's market. For me this is a sign of new apple season. I'm so excited! I also found a new kind called 'Jazz' in supermarkets this year. It comes from New Zealand and tastes really good. I'm aware of food miles but when it comes to taste I can easily forget about it... Hmm... that's not good...? Anyway I made the first tarte tatin of this year today.

昨日まで晴れ晴れした空が続きました。金曜日はほぼ夏日!9月に入れば秋という印象なので、気温が戻ったりするとかなり嬉しいです。仕事を5時で切り上げ、仕事場のご近所さんたちと彼らの友達と一緒に、近くの公園で陽を浴びながらビール。裸になったり裸足になったり、こちらの人は限られた陽を存分に楽しもうとします。ロンドンは街路樹も公園も多いのが、素敵なところです。
しかし、今日は雨、、、。家で過ごすつもりでいたので別にいいのですが、もう少し天気が保ってくれていてもいいのになーと思ったりしてしまいます。ショーのディスプレー用にランチョンマットを作り、台所ではキッシュとタルトタタンを作りました。ショーが近づいても食事が疎かにならないように(そんな事はまずないのですが!)、まとめ作りです。

2 comments:

  1. Try Bramley apples - they are special apples for cooking. You must cook them though - すっぱいから!

    ReplyDelete
  2. Thank you, gai ninjaさん
    I tried it once but it got sloppy before suger gets caramelised... But I use it for other apple cakes and sweets! very very すっぱいne.

    ReplyDelete