Recipe:
200g unsalted butter, tiny bit of salt, 120g of icing sugar , 2 egg yorks, 20g rum and 200g flour.
coffee & 2 egg yorks for egg wash
Stir room-temperature butter well until it gets smooth soft and put the other ingredients in the above order. Every time you add an ingredient mix well.
Put out the soft dough on cooking film and flatten it to 2cm thickness. Leave it in the fridge for 2 hours and then 30 mins in the freezer. Cut it out in 5cm diameter, give it gazing and bake it in muffin tin for 35mins at 160℃.
今日はガレットブルトンヌを作りました。待ち時間が長いですが、マフィン型を使って作れるものの一つです。急いで作ったので、簡単に仕上げてしまいましたが、表面に卵を塗った後に竹串で模様をつけるとそれらしく出来上がります。
今日は友人たちとの話から、バタフライの最終的な形を考案したのは日本人だという事、鎖国の理由を知らないことを知りました。今から調べます。
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