Today's soup: lentil and squash.
Stir red onion well until it gets soft and sweet, add garlic and bacon. When bacon is done add stock, squash and lentils. Add bay leaves, coriander and cinnamon and cook it until they get on well each other. Just before finish add red wine vinegar and have it with creme fraiche!
We Japanese also have a lot of bean dishes, but what you may be shocked to know is that we cook it with A LOT of sugar. It is not sweets but a proper side dish. Actually it's not only to do with beans. We cook fish, vegetable, meat... anything with sugar and soy sauce (and fish stock sometimes). It is a very traditional way of cooking called 'nimono'. I hope you get a chance to try some one day!
今日はスクォッシュの残りでスープを作りました。イギリス流いとこ煮とでも言うべきでしょうか。
赤玉ねぎをよく炒め、ニンニクとベーコンを加えてベーコンがお好みの焼け具合になるまで炒めます。そこにスープストックとスクォッシュ、レンティル豆を入れ、風味づけにちょこーっとコリアンダーとシナモンパウダーを入れます。もちろんローリエも!スクォッシュが柔らかくなるまでことこと焚いて、仕上げに赤ワインビネガーを一振り。お得意のクレームフレッシュで頂きました。
なんだか、書いていてお洒落な女性誌に出てくるレシピみたいだなーと思うのですが、こちらでは普通の材料ばかりです。逆に今は、円高のため油揚げに手が出せない!な状態なのです。
旧友から、外国に住んでいてかっこいいねーなんて言われることもありますが、生活してみれば普通です。こちらに来る前は英語で理路整然と会話しているように見えた外人さんも、聞き取れるようになってしまうと、意外とくだらないことを話していることに気付くのです。そんなようなことでしょうか、、、。
Hi Mizuyo,
ReplyDeleteI recently came cross with seeds ( grain? ) called amaranth.
If you know what it is, could you tell me how you cook it?
Hi Taja san
ReplyDeleteAmaranth?? I've never heard... it looks like quinoa.
Hmm I would check it in the internet how to eat it.