2012-03-17

fennel

This week I made it to Tate Modern to see the two new exhibitions: Yayoi Kusama and Alighiero Boetti. The two was such different ways of seeing the world. I wondered what makes us.
Anyway one thing I know about myself: I love food!
I tried slaw for breakfast. Red cabbage, fennel, celery, carrot, apple, walnut and Devon blue all thinly sliced or grated. For dressing, red wine vinegar 2tbsp, olive oil 3tbsp, half lemon juice, pomegranate molasses 2tsp, whole grain mustard 2tsp.
In Japan fennel is more common in the form of herb or spice. Now I love the bulb too. I use it mostly in salad but if you know any other way to eat it, please let me know.
朝ご飯にコールスローを作りました。赤キャベツとフェネル、セロリ、ニンジン、りんご、クルミをローストしたものとブルーチーズを薄切りにして混ぜます。フェネルは日本ではハーブやスパイスとしてそれなりに馴染みがあると思うのですが、こちらでは野菜としてもよく使われていて、簡単に言い表すとセロリの食感、味に歯磨き粉の味を足した感じで、強くはないですが特徴があります。
赤キャベツは日本の食卓にはなかなかない色ですよね。私もあまり使いませんが、友人からもらったものを使い切りました。一度、中華風の炒め物にしてお弁当にしていったら、お昼蓋を開けた時には黒に変色していておどろおどろしかったです。お気をつけを!

2 comments:

  1. You can stir-fry fennel and eat it as a vegetable with fish or pasta

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  2. Thank you, Linda for letting me know! How about seasonings? Just salt and pepper?

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