This is one of my favourite dish: Saba miso. (Mackerel in miso)
It's very easy to make, please try it. Simmer fillets in sake, sugar, miso and ginger (sliced or julienne).
As you might have noticed our traditional main seasonings such as miso and soy sauce browns everything. Maybe that is why we enjoy using tableware with a variety of materials, colours and designs.
昨日のご飯は、鯖味噌です。鯖はこちらでも大衆魚なので、よく使います。
こちらでは薫製された鯖がどこでも売られていて、こちらの人が実際にどうやって食べているのかはよくわかりませんが、私はフライパンで焼いて生姜醤油です。ある人(在英長いけれども、ベルギー人)は酸味のあるサワドーブレッドを焼いた上にフムス(ひよこ豆のペースト)とキュウリと一緒に載せて食べさせてくれたのですが、すごくおいしかったです。
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