2012-05-26

avocado donburi

Yesterday's fridge-cleaning-dinner: stir-fry-all-sorts-of-vegetables and avocado donburi. Avocado donburi is one of the easiest donburis you could make. This time I had diced avocado on shreds of sea weed (nori) on white rice, and the seasoning is soy sauce and juice of lemon only. You could enjoy other variations by adding mayonnaise, sliced onions, wasabi and cheese etc... You would be surprised to know avocado and soy sauce makes a great combination.

After the clearance, today, I cycled down to Maltby street market to top up. It is a young market opening every saturday in Bermondsey and is lovely collection of food shops/stalls. I got some breads and summer vegetables. Hmm... what shall I cook tomorrow?? 


ロンドンは火曜日から一気に暑くなり、夏日が続く毎日です。先週はマフラーを巻いていて、寒いねと言っていたのに、、、。冬物をクリーニングに出した日にすでに、サンダルが必要だなんて、、、!という感じです。
昨日の冷蔵庫の一掃料理のあと、今日はBermondseyにあるMaltby street marketまで走りました。Bermondseyはタワーブリッジの南にあり、近年開発も進んで雰囲気もだいぶ良くなってきたエリアです。そこで去年頃からマーケットが毎週土曜日に開かれるようになったのです。どこに行っても行列ができているMonmouth Coffeeも新しくここにお店を構えていますが、その奥にあるColeman coffeeもオススメです。今日は天気も最高で、コーヒーを飲んでのんびりしてきました。もちろん、目的は食料調達、今回は緑色の丸い小ナスを新たに試してみることにします。何を作ろうかな?

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