2013-03-09

diet for the sick

How terrible it is to stay in bed when you're up for working again!
I got flu in the plane coming back to London. When the woman behind me coughed I was bit scared but decided not to care too much as I had a lovely old Australian-Indian couple next to me and was enjoying the conversation with them.
However as soon as I got back in London I started having fever, cough and pains in joints. The flu nowadays is really scary! It would be a disaster if this happens to tourists who have limited time in new cities. So, I think, whoever feeling like having something infectious should do something about it when taking airplanes, at least wearing masks and such especially in a long flight! 
Anyway, I'm now well and happy to be back in clay. It's taking a while to get my throwing skill back though after 2 months break.
These are diet I had when being sick: Rice congee with umeboshi, Mashed strawberry in soya milk and sugar.
ドバイからロンドンの飛行機の中でインフルエンザをもらい、戻ってから3日間、ほぼ食べる気がおきませんでした。体調が良くない時は、味にも敏感になるので、ちょっとまずいものは非常にまずく感じられます。ましてや、私は日本から戻ってきたばかり。そんな時に味わうロンドンの食材は、ホントにショッキングです。
そして、気がついてみると寒いながらもロンドンにも春がやってきています。こちらではクロッカスが春のサインです。あと、いちごです。私は密かにイチゴ前線と名付けているのですが、春めいてくるのと同時に、生産地がモロッコ→スペイン→イギリス(Kent→Staffordshire)と上がってくるのです。前線は今、スペインまで来ています。大抵はイギリスまで来るのを待つのですが、イチゴミルクが食べたくなったので、久しぶりにつぶしてみました。懐かしの味でした。

No comments:

Post a Comment