2013-04-16

fresh almonds

OK this is something we unlikely to see in Japan.
I was told to eat the whole thing by a Turkish grocer. The taste reminds me of green ume (a kind of plum) but not much fruitiness. I wish to find other way to eat it... I'll try... chopping it into yoghurt.

季節の食材、生のアーモンド。
近くのトルコ系のお店で見つけた。こういうものを見つけると試さずにはいられない質なのだ。お店の人が、洗って食べるだけだよと教えてくれたので、試してみると、フルーツ感のない青梅のような感じ。ほぼ苦みにほのかな甘さと噛んだ瞬間にだけ感じられる瑞々しさがあるだけ。そら豆のような感覚で実を割ると、水気を含んだ種が出てくるけれども、スイカの白い部分みたいな味。結果、個人的にはナッツになるまで待ちたい、という印象。でも、これを食べるようになった背景の食文化は調べてみたいな。

No comments:

Post a Comment