2013-04-26

shiratama

I made shiratama zenzai. I just really felt like it.
We make dough from shiratama (rice) powder and water and boil it in hot water. I ate it with sweet boiled azuki beans. 
This was the dessert menu we learnt at primary school. It always reminds me of the first school cooking class at the age of 9 (10? I'm not so sure...). We cooked rice, frying egg and miso soup. And all of us brought a tin of whatever we like and had it with what we cooked. 
My friends from primary school are coming over in a week. I'll check my memory with them!

昨日は、どうしてもあんこが食べたくなって、白玉ぜんざいを作った。
白玉だんごは小学校の家庭科実習で教えてもらったので、作るたび、いつもその時のことを思い出してしまう。皆が家から持ってきたお米で、ご飯を炊き、味噌汁と、目玉焼きを作ってツナ缶を食べたと思う。
来週、小学校の時からの同級生が来るので、確認してみよう。優秀なお二人だったので、家庭科の記憶などないかもしれないけど、、、!

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