2012-08-22

cod in English style

Yesterday I got fish (cod and mackerel) from Bill who went for fishing on a boat in English channel. I made sabamiso with mackerel (for later) and baked cod in the oven with butter and herbs along with potatoes in duck fat. 
This reminded me of food we had while travelling in the countryside. We went to pubs for dinner and the menu was pretty the same everywhere, which was a bit disappointing as I would like to have nice fresh seafood in the coast style when we're so close to the sea. (And in Japan most of the fishing village has local recipes for their specialty.)
But at the same time it wasn't hugely disappointing as I don't expect good food in the countryside here as I've never had a good one! Actually I felt OK with most of the food, whereas I used to dislike almost everything.
I wonder if the food in the countryside improved or a lot of walking helped!?!?
I got pebbles and washed glasses on beaches as souvenir. I'm hoping to make something with them.
昨日、釣りに行ってきたビルが魚を持って来てくれました。小さめの鱈と大きな鯖。鯖は早速、鯖味噌にし、鱈を香草蒸し焼きにしました。傍らでポテトも調理して、茹ですぎの野菜と食べるのがイギリス流です。
旅行中、夕食はパブで食べた(というより、パブしかなかったのです)のですが、メニューは似たり寄ったり(肉類のローストにポテトと野菜、フィッシュアンドチップス、カレー、パイなど)で、海辺に来た感があまり味わえませんでした。
しかも一晩目のパブはオススメを聞いて行ったにも関わらず、塩っぱくて、味がきつくて、イギリスの田舎の料理はまずいと常々思っていた私をまた確信させた程でした。けれども、その後の食事はまあOKで(野菜は相変わらずどこも茹ですぎでしたが)、田舎料理も少しはおいしくなったのか、たくさん歩いてお腹が空いていたのか、どちらにしても、おいしく頂く事ができて、良かったです。
お土産はFreshwaterのビーチで拾った石灰の白い石とShanklinからSandownの間の海岸で拾った波に洗われたガラス片です。小さい頃から、石ころとか木の枝とか拾うクセあります。

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